maanantai 30. lokakuuta 2017

Syys, talvi, marras

Pikaisesti vaihtuvat vuodenajat täällä pohjolassa. Ensin saapui syys. Sitä ihastelimme lokakuun puolivälissä maamme edellisessä pääkaupungissa. Mikä valo, mikä kuulaus, mitkä räiskyvät värit!





Vaan eipä aikaakaan, kun syksy kääntyi talveksi. Tämä tapahtui yhdessä yössä, tarkalleen ottaen 25.-26.10. Lunta tuli yli 20cm, siis enemmän kuin viime talvena yhteensä.

Tässä kohden puutarhuri ymmärsi olevansa syystöiden suhteen pahasti myöhässä.

Voiko tuoksumiekkaliljoja pelastaa enää mikään? Tai käenkaaleja? Jalohortensiaa? Yrttejä, jotka piti istuttaa ruukuistaan avomaalle talvehtimaan?

Ei hätää, rouva puutarhuri. Kaksi vuorokautta kestäneen talven jälkeen saapui marras, jälleen yhdessä yössä. (Siitä ei ole valokuvaa, sillä tässä blogissa on tarkoitus näyttää vain kivoja kuvia.) Kukkasipuleita (niitä, jotka on ostettu alekorista sen jälkeen kun on tehty päätös, että yhtään sipulia ei enää osteta) voi taas kaivaa maahan ja talvivalkosipulin kynnet (ne, jotka on saatu kuukausi sitten, mutta jotka edelleen odottavat rappusilla) ehtii vielä hyvin istuttaa.

Jään jännityksellä odottamaan, mikä vuodenaika on tulossa seuraavaksi.

4 kommenttia:

  1. Kivaa kun liityit lukijakseni. Lämpimästi tervetuloa! Siitä hoksasin minäkin tulla tänne sinun blogiisi ja mukavaltahan täällä näyttää. Jospa saisin täältä potkua omankin keittiöpuutarhan laittamiseen, joka on ollut vain odottelulinjalla :) Mukavaa marraskuuta! Palataan :)

    VastaaPoista

Suositut tekstit