maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen

Imikkä avasi ensimmäiset kukkansa. (Kuvaajan täytyy harjoitella kohdistamista vielä..)


Viime vuonna tähän aikaan krookukset olivat jo kukassa. Nyt näkyvissä on vasta vihreää. Saa nähdä, ehtiikö kukka vai rusakko ensin. Rusakoita loikkii pihalla lähes päivittäin. Yksi tulppaanipenkki on jo pitkällä.


Ikivanha pioni 'Festiva Maxima' tulppaanien vieressä on myös ajoissa liikkeellä. Viime- ja toissakesänä istutetuista pioneista ei näy vielä merkkiäkään.


Jaloritarinkannus 'Blue Bird' aloittaa yhtä punaisena.


Sekä minun että ensimmäisten mehiläisten ilona loistaa helmililja. Perunanarsissista mehiläiset eivät perusta, mutta minusta se on kaunis. Istutan sipulit maahan kukinnan jälkeen.



Ikkunan edessä on kaikenlaisia virityksiä taimpurkeille. Basilikat itivät ja kasvat hyvin. Ne täytyy koulia isompiin purkkeihin pian, samoin chili ja paprikat. Olen suunnitellut minikasvihuoneen hankkimista paprikankasvastusta varten. Saa nähdä, painuuko paprikan kilohinta vielä tänä kesänä alle sadan euron.



4 kommenttia:

  1. Kasvun alun seuraaminen on ihanaa aikaa. Luulisi rusakoille löytyvän makoisia antimia jo luonnostakin, ettei tarvitsisi toisten pihakukkia jahdata :) Iloista kevättä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Niin sitä luulisi, vaan nämä cityrusakot on melko laiskaa sorttia; eivät viitsi ojanpientareilta kaivaa, kun kukkapenkistä löytää helpommin. Jostain luin, että jänikset ei tykkää valkosipulista. Ripottelin sitten valkosipulijauhetta krookusten ympärille!

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva, että kävit kommentoimassa blogiini, niin löysin tänne ensimmäistä kertaa :). Pistän osoitteen seurantalistalleni ja tulen toistekin!

    Sini K./ Kasvihormoni.fi

    VastaaPoista

Suositut tekstit