maanantai 9. maaliskuuta 2020

Talventähti avaa kevään

Tällä kertaa ei tullut talvea. Syksy kesti viitisen kuukautta. Valon määrän lisääntymisestä voi päätellä, että nyt on kevät. Ensimmäiset sipulikukkien piipat työntyivät maasta ennätysaikaisin tammikuussa. Tänään huomasin talventähtien olevan nupullaan paikassa, josta lumi (jota tänä vuonna ei juuri ollut) tavallisesti sulaa ensimmäisenä.

Talventähti (Eranthis hyemalis)
Viime aikoina on ollut liian monta rautaa tulessa enkä ole ehtinyt tai jaksanut juuri mitään kylvää. Muutaman chilin ja paprikan sentään pari viikkoa sitten sekä malabarinpinaattia ja munakoisoa. Jospa muutaman tomaatin tällä viikolla. Tartuntatautilannetta silmällä pitäen täytyykin muistaa pari multasäkkiä käydä ostamassa varastoon - pian saatetaan olla tilanteessa, jossa tekemiset ja menemiset täytyy joksikin aikaa rajoittaa omaan pihapiiriin.

8 kommenttia:

 1. Ihana näky! Talventähdet ovat niin riemukkaan värisiä. Tämä oli todella virkistävä, erilainen talvi. On sitä lunta saanut lapioida elämässään ihan riittämiin, ei tullut ikävä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, keltainen on ehdottomasti kevään väri! Lumettomassa talvessa on toki puolensa, etenkin sähkölaskun ja pyöräilyn suhteen :)

   Poista
 2. Talventähdistä tuli tänä vuonna todellisia tähtiä, kun niistä on saanut iloita tammikuusta lähtien. Kyllä se jo kevät on, vaikka vähän vielä keikkuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! On ollut ihmeellistä, kun sipulikukista on Suomessa iloittu yhtä aikaa kuin Keski-Euroopassa tai Brittein saarilla. Lähestymme siis säidenkin suhteen hyvää eurooppalaista keskitasoa ;)

   Poista
 3. Minulla ei talventähteä olekkaan, kauniin aurinkoinen väritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka keltainen ei muuten ole suosikkivärini, keväällä se ilahduttaa kummasti.

   Poista
 4. Talventähdet ovat minulta kadonneet. Taidanpa minäkin hakea vielä muutaman multasäkin, niitä tarvitaan aina.

  VastaaPoista

Suositut tekstit