torstai 22. marraskuuta 2018

Marraskuun valoa puutarhassa

Marraskuun valo - eihän sellaista ole. Paitsi että Herran vuonna 2018 koimme sellaisenkin ihmeen. Kuun alkupuoli oli odotetun harmaa, mutta puolivälistä eteenpäin olemme nauttineet kirkkaan kuulaista päivistä, vaikka ne lyhyitä ovatkin. Tällä viikolla lämpötila on pysytellyt hiukan nollan alapuolella, joten maa on kuurassa. Lunta ei ole vielä satanut.

Sunnuntaina nautin pihakahvit (mainitsinko jo, että on marraskuu?!?) ja bongailin merkkejä uudesta kasvukaudesta. Mielenterveys on vuodenaikaan nähden reilusti plussalla!

Köökkitarhan puolella oli vielä kaikenlaisia elonmerkkejä edellisestä sesongista.

Ryytisalvia kasvimaalla
Ryytisalvia

Persilja kasvimaalla
Persilja

Viinisuolaheinä kasvimaalla
Viinisuolaheinä

Sitruunamelissa
Sitruunamelissa on kylväytynyt kivikkoon.

Timjami
Timjami

Kukkapenkit ovat väärällään vihreitä vihjeitä uudesta keväästä.

Sormustinkukka, lemmikki ja helmihyasintti
Sormustinkukka, helmihyasintti ja lemmikki


Salkoruusun lehtiruusuke
Salkoruusu ei vielä kukkinut, mutta ehkä se jaksaa sinnitellä ensi vuoteen?

Ranskantulikukka tai purppuratulikukka
Ranskan- tai purppuratulikukan lehtiruusuke

Harjaneilikka
Harjaneilikka levittäytyy

Jouluruusu puutarhassa
Jouluruusussa on ihan selvästi nuppu!
Eipä aikaakaan, kun äidin joka vuosi valitsemasta iki-ihanasta partiolaisten joulukalenterista (tai niistä lasten valitsemista lukuisista suklaa-, salmiakki-, hedelmäesanssi-, muovipalikka- ja askartelutarvikekalentereista ja muista ihanista adventin ajan aamujen sulostuttajista) saa avata ensimmäisen luukun. Glögikausi on avattu jo aikoja sitten, mutta pian täytyy nakata kattilaan rasvat ja mausteet piparkakkutaikinaa varten! Ensimmäinen annos nautitaan tavan mukaan raakana, toinen leivotaan ja paistetaan. Kanelia, kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä, pomeranssia ja pippuria laitetaan molempiin puolitoista kertaa niin paljon kuin ohjeessa sanotaan.

Amaryllis Magic Green
Amaryllis 'Magic Green'

3 kommenttia:

  1. Ei uskoisi, että kuvat ovat marraskuulta! Niin valoisaa ja vehreää! Minulla on mausteiden mittaamisessa sama tekniikka piparitaikinan ja glögin kanssa.:) Huomenna ajattelin tehdä jääkaappiin ensimmäisen joulupiparitaikinan, jos siitä sitten perjantaina lasten kanssa leipoisin piparit. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista

Suositut tekstit